Pomidory nadziewane kulkami serowo-makrelowymi z kiełkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne pomidory z twarożkowo-rybnym farszem to bardzo ciekawa przekąska

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory z szypułkami: 8 sztuk
    - wędzona makrela: 1 sztuka
    - twaróg: 200 gramów
    - kiełki lucerny: 30 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - chleb kromki: 8 sztuk

Pomidory nadziewane kulkami serowo-makrelowymi z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • pomidory układamy na boku, ścinamy wierzchy, wydrążamy środek,
    • ser rozdrabniamy widelcem, z makreli zdejmujemy skórę i wyciągamy ości,
    • łączymy ser z makrelą mieszając widelcem na dość jednolitą masę, przyprawiamy solą i pieprzem,
  • 2. • z porcji masy formujemy kuleczki i obtaczamy każdą w kiełkach,
    • takie kuleczki wkładamy do wydrążonych pomidorów,
    • całość polewamy oliwą
  • 3. • chleb grillujemy z obydwu stron,
    • nacieramy miąższem z pomidorów

Komentarze

Podobne przepisy