Pomidory nadziewane jajecznicą z łososiem.

0 (0 ocen)

Mój pomysł na wykwintne, pyszne, niedzielne śniadanko.

Składniki:

  • 2 duże pomidory
    3 jajka
    pół szklanki mleka
    100g łososia
    1 łyżeczka świeżego koperku
    1 łyżka masła
    bazylia do dekoracji

Pomidory nadziewane jajecznicą z łososiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, z każdego odciąć górną część (zachować ją) i wydrążyć środki. Wszystkie części pomidorów ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. na 5-7 minut.
  • 2. Jajka wymieszać z mlekiem i delikatnie ubić trzepaczką. Dodać koperek i pokrojonego w paski łososia. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka i podgrzewać mieszając aż się zetną.
  • 3. Jajecznicę nałożyć do ciepłych pomidorów, przykryć czapeczkami i podawać. Udekorować listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy