Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekka przystawka z pomidorów. Farsz to twarożek z drobno posiekaną papryką, z woalką kiełków buraczanych.

  • 20 min

Składniki:

  • • 8 pomidorów średnich
    • po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
    • 3 łyżki twarożku śmietankowego
    • 1 łyżka majonezu
    • sól, pieprz do smaku
    • kilka liści sałaty zielonej
    • kiełki buraka

Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory faszerowane twarożkiem z paptyką 1. • Z pomidorków ściąć czubki i wydrążyć miąższ ze środka, posolić i odwrócić, aby nie było w środku wody.
    • Paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z twarożkiem i majonezem, doprawić solą i pieprzem.
    • Pomidorki nafaszerować twarożkiem z papryką.
    • Podawać na sałacie posypane kiełkami buraka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy