Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem

  • wyświetlono: 706 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczna i ładnie prezentująca się przekąska zarówno na wigilijny jak i sylwestrowy stół.

14956600_1244766772250735_923036996737402594_n

Składniki

Składniki na 8 sztuk:

8 średnich pomidorów
pół torebki ugotowanego ryżu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3-4 łyżki groszku konserwowego
pół cebuli
50 g żółtego sera
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem

  • 1. Z pomidorów odciąć górną warstwę, wydrążyć środki.
  • 2. Ugotowany ryż wymieszać z odsączonym tuńczykiem, groszkiem, bardzo drobno posiekaną cebulą, startym na tarce serem i majonezem. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Tak przygotowaną sałatką nadziewać pomidory.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżPomidorytuńczykdanie świąteczneprzystawkiWigiliaświętasylwester

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Jajka można faszerować na różne...

Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem

Dodane przez: Joanna Kryla

Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem

Odchudzona wersja faszerowanych...

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Dodane przez: bietka

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Pyszne jajka na Wielkanoc i nie...

pomidory faszerowane rybą i bryndzą

Dodane przez: klementynka

pomidory faszerowane rybą i bryndzą

Prosta w przygotowaniu i zdrowa...

jajka faszerowane

Dodane przez: bieniaszka

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

Sprawdzą się na każdej imprezie.

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Dodane przez: beetle

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Doskonały dodatek do dania głównego,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE