pomidory faszerowane rybą i bryndzą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosta w przygotowaniu i zdrowa przekąska. Takie pomidory można podać na śniadanię, kolację lub jako element zimnej płyty.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 pomidorów
    250 g białego sera
    100 g bryndzy
    wędzona makrela
    łyżka majonezu
    2 łyżkii kwaśnej śmietany
    1/2 cebuli
    szczypiorek
    sól, pieprz

Pomidory faszerowane rybą i bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, mięso rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać. Ser wymieszać z bryndzą, majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki razemm wymieszać i doprawić. Pomidory umyć i odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką. Faszerować pastą rybną i przykryć

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy