Pomidory faszerowane po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Upieczone soczyste pomidory, faszerowane mięsem mielonym z indyka, z dodatkami z kuchnii meksykańskiej to moja propozycja na letni obiad. Najlepiej smakują podane z ryżem lub kaszą . Świetnym dodatkiem będzie też sos czosnkowy :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 twadych, dużych pomidrów
    300 g mięsa mielonego z indyka
    pół puszki kukurydzy,
    pół puszki fasoli czerwonej
    pół papryki czerwonej
    pół cebuli czerwonej
    2-3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    1 łyżka posiekanego koperku
    sol, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomidory faszerowane po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z mięsa mielonego formuj okrągłe klopsiki i wkładaj do środka pomidorów. Przełóż do piekarnika razem z kapelusikami pomirorów i zapiekaj 30-40 minut w 170 st. Podawaj z ryżem lub kaszą. 1. Pomidory umyj, odkrój wierzch i wydrąż środki. Wnętrze pomidorów przypraw solą.
  • Pomidory faszerowane po meksykańsku 2. Do miski przełóż mięso mielone, bułkę tartą ,wbij jajko i dokładnie wymieszaj na gładką masę. Dodaj posiekaną cebulę, koperek, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę oraz osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Dopraw do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszaj.
  • Pomidory faszerowane po meksykańsku 3. Z mięsa mielonego formuj okrągłe klopsiki i wkładaj do środka pomidorów. Przełóż do piekarnika razem z kapelusikami pomirorów i zapiekaj 30-40 minut w 170 st. Podawaj z ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Mięso Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować