Pomidory faszerowane pastą z bobu i fety z dodatkiem mięty, koperku i chili

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Propozycja na wykorzystanie bobu ,a mianowicie w postaci bardzo łatwej do zrobienia pasty z dodatkiem słonawego sera feta , aromatycznej mięty, koperku i ostrej papryczki chili ,a nafaszerowane nią pomidorki stworzyły fajne danie które sprawdzi się na kolację czy jako przystawka na imprezę

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 małych pomidorków
    150 gram sera feta
    300 gramów ugotowanego bobu
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżeczka posiekanej mięty
    malutki kawałek papryczki chili

Pomidory faszerowane pastą z bobu i fety z dodatkiem mięty, koperku i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta i ugotowany bób zblendować na jednolitą masę ,dodać pokrojony koperek , miętę i drobno pokrojona papryczę chili . wymieszać.
    Górną część pomidorków odkroić ,odłożyć, wydrążyć miąższ .
    Pomidorki nafaszerować pastą z bobu i schlodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy