Pomidory faszerowane jajecznicą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Uwielbiam takie obiady, bardzo zdrowe, sycące i elegancko podane. Do jajecznicy możemy dodać ulubione składniki.

  • 25 min

Składniki:


  • 4 pomidory,
    4 liście sałaty,
    5 jajek,
    pęczek szczypiorku,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka masła,
    słodka papryka

Pomidory faszerowane jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, odkrawamy końcówki i wydłubujemy środki (Miąższ możemy wykorzystać do innego dania lub dodać do jajecznicy). Odkładamy je do góry dnem, aby pozbyć się soku i środki były suchy. Następnie w każdym pomidorze układamy po jednym liściu sałaty. Jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek, rozkłócamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wlewamy jajka ze szczypiorkiem, smażymy cały czas mieszając aż jajka się zetną. Ciepłą jajecznicą napełniamy pomidory, posypujemy szczyptą słodkiej papryki i od razu podajemy. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy