Pomidorowy ryż zapiekany z paluszkami rybnymi

3.25 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

A na piątek polecają się paluszki rybne. Wasze dzieci też je uwielbiają? Moje bardzo :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ryżu
    700 ml bulionu
    1 puszka krojonych pomidorów
    200 g szczypioru
    1 cebula
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    1 opakowanie paluszków rybnych
    70 g startego sera
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paluszki

Pomidorowy ryż zapiekany z paluszkami rybnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce masła.
  • 2. Szczypior pokroić drobno, dodać do cebuli. Poddusić.
  • 3. Na patelnię do cebuli i szczypiorku dodać ryż, chwilkę podsmażyć. Następnie dodać bulion, wymieszać, gotować ok 20 min., aż wchłonie płyn i będzie miękki.
  • 4. Paluszki rybne usmażyć na złoto na 2 łyżkach masła.
  • 5. Do ryżu dodać pokrojone pomidory wraz z sosem. Wymieszać. Przyprawić.
  • 6. Przygotowany ryż włożyć do formy do zapiekania.
  • 7. Na wierzch ułożyć paluszki rybne.
  • 8. Posypać startym serem.
  • 9. Zapiekać w 200 stopniach ok 10 - 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Paluszki rybne Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować