Pomidorowy chłodnik z chili w ogórkach

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomidorowy chłodnik w pikantnym latynoskim stylu z nutką chili w łagodnych ogórkowych naczynkach.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ogórek świeży: 2 sztuki
    - bulion z kury: 1 szklanka
    - Koncentrat pomodorowy: 100 gramów
    - papryczka chili: 0.5 sztuki
    - sól i pieprz świeżo mielony do smaku: 1 szczypta
    - ser gouda: 50 gramów
    - oliwki zielone: 3 sztuki

Pomidorowy chłodnik z chili w ogórkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion połączyć z koncentratem pomidorowym, posiekanym chilli, doprawić sola i pieprzem. Ogórki pokroić w około 5 cm kawałki, na skórce zrobić rowki falistą obieraczką, wydrążyć środek do 2/3 wysokości i wypełnić je chłodnikiem. Podawać ze starym serem i połówką oliwki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy