Pomidorówka ze świeżymi pomidorami i tymiankiem

5 (165 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna, gęsta, esencjonalna.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • NA 5 LITROWY GARNEK:

    1 szyja indycza
    1 udo indycze
    1 golonka indycza

    400 g koncentratu pomidorowego
    4 duże pomidory
    3 duże marchewki
    3 duże pietruszki
    seler
    zielona część pora
    2 cebule

    łyżka tymianku
    400 g kefiru
    sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Pomidorówka ze świeżymi pomidorami i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do garnka i zalać wodą do 3/4 wysokości garnka. Gdy się zagotuje, zebrać szumowiny i włożyć pokrojone w słupki marchew, pietruszkę i selera.
  • 2. Gdy wszystko się zagotuje, wkrawamy cebulę i pora, dodajemy także pomidory i koncentrat. Wsypujemy tymianek.
  • 3. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zupę doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Na koniec zabielamy całość kefirem zahartowanym najpierw dużą ilością gorącej zupy (aby się nie zważył). Zupę zagotowujemy. Podajemy np. z makaronem i ze świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Pomidor Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować