Pomidorówka ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój pierwszy raz jak robiłam pomidorówkę z pomidorów a nie koncentratu pomidorowego. zdecydowanie wolę wersję ze świeżymi i moje dziecko też.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kość z mięsem,
    5 pomidorów,
    2 ziele angielskie i 2 listki laurowe
    cebulka mała,
    kawałek pora,
    1 marchewka,
    2 Ząbki czosnku,
    pieprz, kucharek, kostka rosołowa,
    1 mała śmietana, 2 łyżki mąki.

Pomidorówka ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy wywar z kości i warzyw,
    pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,
    wrzucamy do zupy,
    dodajemy czosnek i przyprawy, na koniec
    1/4 szklanki zimnej wody mieszamy z 2 łyżkami mąki dodajemy do zupy i
    zabielamy śmietaną.
    podajemy z makaronem nitki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy