Pomidorówka ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W poniedziałek po niedzieli zostaje nam jeszcze pół gara rosołu, więc trzeba na jego bazie przyrządzić jakąś zupkę, ja robię pomidorówkę!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - rosół z kury: 1 litr
    - warzywa z rosołu: 1 sztuka
    - słoik przecieru własnej produkcji: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorówka ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ja mam pełną półkę przecieru (przeczytaj jak zrobić przecier tutaj - http://tonajezyku.blogspot.com/2012/10/poprostu-przecier-pomidorowy-na-dokadke.html), więc mi poszło z zupką błyskawicznie - do rosołu wlałam przecier, trochę pogotowałam, zmiksowałam z warzywami, nagotowałam ryżu i już! Zupka gotowa...

    A tym co nie mają przecieru pomidorowego pozostaje ugotowanie w osobnym garnku pomidorów (na tę ilość wystarczy 1 kg), przetarcie ich, dodanie do zupki itd... Jak nie macie przecieraka, albo Wam się poprostu nie chce i nie macie zbyt dużo czasu na długie gotowanie pomidorów, obierzcie je ze skórki (na pomidorowej skórce wycinamy krzyżyk, wrzucamy pomidora na chwilę do wrzątku, potem do zimnej wody i zdejmujemy skórki), wydrążcie środki i pogotujcie je do rozgotowania bezpośrednio w rosole, potem zmiksujcie itd...

    U mnie pomidorówka najlepiej smakuje z ryżem i kluskami lanymi, Wy podajcie z tym co lubicie :)

    A na rosół zapraszam tutaj - http://www.polska-gotuje.pl/przepis/prawdziwy-rosol-z-kury.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować