POMIDORÓWKA Z MLEKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM

5 (169 ocen)

Bardzo tradycyjna zupa która u wszystkich gości dość często u mnie zmieniła charakter na orientalny

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 Małe korpusy
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    Ćwiartka selera
    Biała część pora
    1 słoiczek koncentratu
    1 puszka mleka kokosowego
    3 cm imbiru
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 łyżki Vegety
    2 łyżki masła
    Makaron wg uznania
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorówka z mlekiem kokosowym i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xv6j9c 1. WYKONANIE ;
    Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu Korpusy myjemy i wkładamy do garnka zalewamy wodą wkładamy liście laurowe i ziele angielskie wstawiamy do gotowania . Gotujemy aż korpusy się wygotują . W tym czasie obieramy włoszczyznę i ścieramy na tarce jarzynowej . Por kroimy w pół plasterki , imbir obieramy za pomocą łyżeczki i też ścieram ale na drobnych oczkach. Jak korpusy już się obgotowały to je wyjmuje i dokładam włoszczyznę , gotuję około 15 minut i dodaje przesmażony na maśle koncentrat pomidorowy oraz starty imbir . przegotowujemy jeszcze raz i wyłączam zupę wlewam mleczko kokosowe mieszam i gotowe smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Pomidor Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna

Podobne przepisy

4.42 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Zupa Curry

To może cię zainteresować