Pomidorowe wegetariańskie paszteciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne wegetariańskie paszteciki z fasoli można zabrać ze sobą wszędzie gdzie chcemy. Tak samo dobrze smakują na ciepło w domu z rodziną siedzącą przy stole i na zimno w przerwie w pracy z ulubionymi dodatkami. Są przepyszne, pulchne i delikatne ale bardzo sycące.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (8 babeczek):
    -1 puszka białej fasoli (240 g bez zalewy)
    -2 łyżki przecieru pomidorowego
    -2 jajka kl M
    -3 łyżeczki suszonej bazylii
    -1 duży ząbek czosnku
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -3 łyżeczki otrębów gryczanych
    -4 łyżeczki otrębów orkiszowych

Pomidorowe wegetariańskie paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę z puszki opłukać, osuszyć, wrzucić do blendera z resztą składników, dodać zmiażdżony czosnek i miksować na gładką masę.
    Gotową masę nakładać do silikonowych foremek i piec w 200 'C przez 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy