Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

Idealne na śniadanie lub przekąskę. naprawdę przepyszne, polecam :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - pomidorowe tortille: 4 sztuki
    - tuńczyk w sosie własnym (w kawałkach): 1 puszka
    - Jajko (ugotowane na twardo): 1 sztuka
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - kukurydza: 5 łyżek
    - papryczka chili: 0.5 sztuki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - majonez: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą 1. Tuńczyka odsączamy z wody.

    Rozdrabniamy widelcem.

    Dodajemy do niego starte na drobnym oczkach jajko, kukurydzę drobno posiekaną papryczkę chili , oraz szczypiorek.

    Zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy.
  • Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą 2. Każdą tortille smarujemy majonezem i układamy na niej 1/4 mieszanki z tuńczykiem.

    Zwijamy i podajemy.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować