Pomidorowe sznycelki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się gotować takie dania, aby mogła je jeść także nasza mała córeczka Patrycja.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● ok. 10 łyżek bułki tartej
    ● pomidor
    ● 2 łyżki suszonego tymianku
    ● sól
    ● pieprz

Pomidorowe sznycelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z bułką
    tartą, doprawiamy solą, pieprzem
    i tymiankiem.
  • 2. Pomidora sparzamy, obieramy
    i kroimy w małą kostkę.
    Dodajemy do mięsa i wyrabiamy
    masę
  • 3. Formujemy sznycle i lekko
    spłaszczamy. Pieczemy ok.
    20 minut w piekarniku z termoobiegiem
    rozgrzanym do
    temperatury 180 °C.

Porady

Ewy Zimon Sznycle można upiec też w kom biwarze w 250 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy