pomidorowe śledzie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Śledzie w pomidorach z cebulą i żurawiną.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 płaty matias
    1 duża cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżka octu
    2 łyżki oliwy
    4 ziarnka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    garść suszonej żurawiny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidorowe śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć na noc aby nie były za słone. Żurawinę zalać wodą aby zmiękła. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Chwilę podgrzewać doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonego sosu dodać pokrojone w większą kostkę śledzie oraz odcedzoną z wody żurawinę. Dokładnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki, do połączenia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Żurawina Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować