Pomidorowe rózyczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

W sztuce kulinarnej ważny jest nie tylko smak, lecz estetyczny wygląd potraw. Dodajmy trochę koloru do półmiska

  • 10 min

Składniki:

  • -twardy, dojrzały pomidor
    -małe listki świeżej mięty

Pomidorowe rózyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kwiaty z cukinii, chili, ogórka kiszonego, pietruszki barwionej sokiem z buraka, pomidorowe różyczki, 1. Pomidor położyć na desce do krojenia. Przy pomocy noża do krojenia usunąć ogonek. Od spodu pomidora odciąć cienki plasterek, wyrzucić. Zaczynając od góry, obierać pomidor odcinając wąski pasek skórki w kształcie spirali dokoła całego pomidora. Pasek skórki ułożyć na desce do krojenia. Zwinąć pasek w spiralę. Koniec paska włożyć pod spiralę. Dołożyć listki mięty.

Komentarze

Podobne przepisy