Pomidorowe risotto z cukinią

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie, smaczne danie

  • 45 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 op przyprawy do risotto
    2 szklanki bulionu
    woda (ilość potrzebna do ugotowania ryżu)
    1 koncentrat pomidorowy ( Madero z Biedronki )
    2 pomidory
    1 puszka groszku konserwowego
    1 papryka czerwona
    2 mniejsze cukinie
    sól, pieprz, cukier do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Pomidorowe risotto z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż podsmażyć na patelni. Następnie podlać go bulionem i gotować do miękkości ryżu razem z przyprawą do risotto (w razie potrzeby dolewać wody).
  • 2. Warzywa umyć. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę a cukinie w półplasterki. Wszystkie warzywa usmażyć osobno na oleju. Następnie dodać do ugotowanego ryżu razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku, dodać osączony groszek konserwowy i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pomidorowe risotto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

POMIDOROWE RISOTTO

Justek Smaczne i proste danie

To może cię zainteresować