Pomidorowe naleśniki z ziołami prowansalskimi,pieczarkami i serem brie pod beszamelem z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne na piątkowy obiad

  • 45 min

Składniki:

  • 330 ml soku pomidorowego
    2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki wody
    0,5 szklanki mleka
    2 jajka
    3 łyżki keczupu
    3 łyżki oleju
    zioła prowansalskie, oregano, pieprz, pieprz cayene, słodka mielona papryka, koperek
    pieczarki
    ser brie

Pomidorowe naleśniki z ziołami prowansalskimi,pieczarkami i serem brie pod beszamelem z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pojedynczy naleśnik 1. Podsmażam pieczarki, można je zmiksować, albo bardzo drobno posiekać. Mikserem mieszam ciasto na naleśniki, musi być gęste. Ser brie kroję w plasterki.
    Smażę grubsze naleśniki (cienkie rozwalają się).
    Wypełniam pieczarkami i serem, zwijam. Układam w żaroodpornym naczyniu.
    Polewam beszamelem i posypuję żółtym serem. Zapiekam przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy