Pomidorowe muffinki z tuńczykiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pachnące, puszyste i wilgotne świetnie nadają się jako alternatywa dla kanapek

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 szkl. mąki owsianej lub pszennej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -250 ml passaty pomidorowej
    -puszka tuńczyka w kawałkach
    -garść oliwek
    -2 jajka
    -1/4 szkl. oliwy z oliwek
    -suszona bazylia
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Pomidorowe muffinki z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Mokre składniki (passata, jajka, olej) umieścić w 1 misce. Dokładnie wymieszać. Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, zioła) umieścić w wymieszać w drugiej misce. Na końcu połączyć mokre i suche składniki i wymieszać.
    Tuńczyka odsączyć z zalewy, oliwki pokroić w plasterki.
    Do papilotek nałożyć po łyżce ciasta. Ułożyć kawałki tuńczyka i kilka plasterków oliwek. Przykryć następną porcją ciasta i ponownie poukładać oliwki. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Tuńczyk Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować