Pomidorowe kotlety z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Może steki z tuńczyka nie są tanią sprawą, jednak czasami można zaszaleć.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g steku z tuńczyka
    3 pomidory
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 kawałki papryki konserwowej
    1 jajko
    bułka tarta
    smalec do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pomidorowe kotlety z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowe kotlety z tuńczyka 1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne.
    Rybę mielimy razem z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy.
    Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować