Chrupiące i bardzo smaczne będą idealne na śniadanie,kolację lub do pracy na lunch.
60 min
Składniki:
300 g mąki pszennej
100 g masła
100 g żółtego sera
3/4 szklanki gęstej śmietany
6 suszonych pomidorów w oleju
150 g sera feta
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka suszonego tymianku
jajko
Pomidorowe bułeczki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszaj mąkę,proszek do pieczenia,sól i tymianek,dodaj masło i posiekaj,dodaj starty żółty ser, posiekane pomidory oraz śmietanę.
Zagnieć zwarte ciasto,podziel je na osiem części,kawałki ciasta lekko spłaszcz dłonią i nałóż pokrojoną w kostkę fetę i uformuj kuliste bułeczki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia,ułóż w niej bułeczki,posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem.
Piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C.
Komentarze