REKLAMA

Pomidorowe bułeczki z fetą

wyświetlono: 511 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

Chrupiące i bardzo smaczne będą idealne na śniadanie,kolację lub do pracy na lunch.

opublikowany: 14.02.2017
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    100 g masła
    100 g żółtego sera
    3/4 szklanki gęstej śmietany
    6 suszonych pomidorów w oleju
    150 g sera feta
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżka suszonego tymianku
    jajko
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj mąkę,proszek do pieczenia,sól i tymianek,dodaj masło i posiekaj,dodaj starty żółty ser, posiekane pomidory oraz śmietanę.
    Zagnieć zwarte ciasto,podziel je na osiem części,kawałki ciasta lekko spłaszcz dłonią i nałóż pokrojoną w kostkę fetę i uformuj kuliste bułeczki.
    Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia,ułóż w niej bułeczki,posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem.
    Piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE