Pomidorowe bułeczki z fetą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chrupiące i bardzo smaczne będą idealne na śniadanie,kolację lub do pracy na lunch.

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    100 g masła
    100 g żółtego sera
    3/4 szklanki gęstej śmietany
    6 suszonych pomidorów w oleju
    150 g sera feta
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżka suszonego tymianku
    jajko

Pomidorowe bułeczki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj mąkę,proszek do pieczenia,sól i tymianek,dodaj masło i posiekaj,dodaj starty żółty ser, posiekane pomidory oraz śmietanę.
    Zagnieć zwarte ciasto,podziel je na osiem części,kawałki ciasta lekko spłaszcz dłonią i nałóż pokrojoną w kostkę fetę i uformuj kuliste bułeczki.
    Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia,ułóż w niej bułeczki,posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem.
    Piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy