Pomidorowa zupa z czerwoną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka i sycąca zupa.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 pietruszki
    2 marchewki
    kawałek selera
    ok. 10 pieczarek
    200 g czerwonej ciecierzycy
    sól i pieprz
    1,5 litra domowego wywaru warzywnego lub kostka rosołowa
    1 puszka pomidorów w zalewie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa zupa z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę i dusimy kolejnych kilka minut Solimy, pieprzymy.
    Wsypujemy soczewicę i zalewamy ok 1,5 l wywaru warzywnego.
    Gotujemy do momentu gdy soczewica będzie miękka, wtedy wlewamy pomidory w zalewie.
    Gotujemy jeszcze z 5 minut, doprawiamy do smaku.
    Podajemy że śmietaną.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować