Pomidorowa z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, dodać masło.
2.Bulion zagotować z pomidorami z puszki. Dodać czosnek z masłem, bazylię, oregano, pieprz i sól. Zmiksować blenderem.
3.Mąkę wymieszać z zimną wodą. Dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę. Gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
4.Czosnek posiekać i wymieszać z masłem. Bułkę pokroić na kromki i każdą posmarować z dwóch stron masłem z czosnkiem. Kromki pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni na wolnym ogniu
Porady
Tradycyjnie z ryżem lub makaronem smakuje równie dobrze.
Zamiast pomidorów z puszki w sezonie letnim można użyć świeżych pomidorów.
Komentarze