Zupa pomidorowa z zielonych pomidorów z chipsami salami

0 (0 ocen)

  • 30 min

idealne urozmaicenie kolorystyczne i smakowa,a zupka smakuje wspaniale.

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag zielonych pomidorów
    1/4 czerwonej cebuli
    1 łyżka posiekanych liści kolendry
    1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
    sok z 1/2 limonki
    szczypta papryki (ostrej)w proszku
    sól
    pieprz
    Ponadto:
    chipsy z salami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z zielonych pomidorów z chipsami salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyj,sparz,obierz ze skóry.Pokrój na kawałki i zmiksuj za pomocą blendera.Cebulę drobniutko posiekaj dodaj zmiksowanych pomidorów wraz z posiekaną kolendrą,kminem rzymskim i sokiem z limonki.Zmiksuj do uzyskania kremowej konsystencji.Zagotuj i schłodź.Dopraw do smaku solą,papryką,świeżo zmielonym pieprzem.Podaj z chipsami salami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować