Pomidorowa z ryżem i mielonym

4.49 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mąż i syn uwielbiają moje dania. Zupa jest smaczna i sycąca.

Składniki:

  • ● 45 dag mielonego mięsa
    ● 1,5 woreczka ryżu
    ● 3 średnie cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1 litr soku pomidorowego
    ● ok. 1 litra wywaru z kostki rosołowej
    ● 150-200 ml śmietany 12-proc.
    ● łyżeczka rozgniecionego kminku
    ● 3 liście laurowe
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sok

Pomidorowa z ryżem i mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Dusimy na rozgrzanym
    oleju. Wsypujemy drobno
    pokrojony czosnek i jeszcze
    chwilę dusimy. Dodajemy mięso
    i mieszając, smażymy.
  • 2. Ryż gotujemy nieco krócej
    niż podano na opakowaniu.
    Odcedzamy.
  • 3. Do wywaru wlewamy sok
    pomidorowy. Dodajemy liście
    laurowe i kminek. Doprowadzamy
    do wrzenia, a następnie
    dodajemy mięso oraz ryż.
    Gotujemy ok. 15 minut na małym
    ogniu. Doprawiamy solą,
    pieprzem i cukrem. Zdejmujemy
    z ognia i mieszamy ze
    śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować