Pomidorowa z grzankami

0 (0 ocen)

Ulubiona zupa mojej rodziny

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów krojonych
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka śmietany 18 %
    1 l bulionu warzywnego
    sól i pieprz
    oregano
    1 bagietka
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki żółtego sera, startego

Pomidorowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion przelej do garnka. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj przez ok. 20 minut.
    Następnie dodaj przecier pomidorowy. Całość zmiksuj blenderem.Zupę zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,pieprzem i oregano.
    Bagietkę pokrój na kromki i podpiecz w piekarniku. Następnie wyjmij bagietki z piekarnika,natrzyj je ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i skrop oliwą z oliwek. Posyp serem i ponownie włóż do piekarnika.
    Podpiekaj do momentu aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy