Zupa pomidorowa z chili

0 (0 ocen)

  • 40 min

do klasycznej pomidorowej dodała szczyptę chili ,OSTRA !!!

  • 40 min

Składniki:

  • wywar mięsny 1 litr
    Pomidory krojone z puszki 1 szt
    chili sproszkowane
    sól do smaku
    śmietana 12-procentowa
    ciasto francuskie

Zupa pomidorowa z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotuję wywar mięsny następnie dodaję pomidory z puszki(najlepiej bez skóry), po upływie 20 minut ,zdejmuję z gazu, przelewam do blendera i miksuję doprawiam solą i chili ( nie podaję ile bo to zależy od gustu )ale musi być czuć przyprawę.dodaję śmietanę i jeszcze raz wszystko miksuję.
    podaję z trójkącikami z ciasta francuskiego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy