POMIDOROWA

5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • •0,5 KG ŻEBEREK
    •PUSZKA POMIDORÓW
    •ZĄBEK CZOSNKU
    •ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
    •WŁOSZCZYZNA
    •ŁYŻECZKA BAZYLII
    •SÓL
    •PIEPRZ
    •100 G RYŻU
    •2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
    •LIŚĆ LAUROWY
    •2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I WRZUCAMY UMYTE I POPORCJOWANE ŻEBERKA. PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINĘ DODAJEMY UMYTĄ I POKROJONĄ WŁOSZCZYZNĘ,LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. NA PATELNIĘ WLEWAMY OLIWĘ I SMAŻYMY POMIDORY Z PUSZKI,DWA POMIDORY BEZ SKÓRKI, KONCENTRAT POMIDOROWY I PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. PO PODSMAŻENIU WRZUCAMY DO ZUPY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,DODAJEMY BAZYLIĘ I UGOTOWANY UPRZEDNIO RYŻ W OSOLONEJ WODZIE.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować