POMIDORKOWE TULIPANY NADZIEWANE TWAROŻKIEM I FETĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakuje i dekoruje stół zarazem

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe ( ilość wg uznania- zależy jak duży bukiet chcemy stworzyć)
    cieniutki szczypiorek tyle gałązek ile pomidorków
    kilka listków bazylii
    10 dag białego sera twarogowego
    8 kostek sera fety
    łyżeczka prawdziwego masła
    ulubione zioła do smaku, możemy też dać szczypiorek lub natkę pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pomidorkowe tulipany nadziewane twarożkiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do twarożku dodajemy fetę, miękkie masło, wszystko dobrze ucieramy. Dodajemy ulubione zioła lub przyprawy- uważajmy z solą, ser feta jest słony.
    Każdy pomidorek nacinamy do połowy z jednej strony na krzyż. Faszerujemy przygotowanym twarożkiem.
    Na talerzu układamy cieniutki szczypiorek tak by utworzyły się gałązki tulipanów, listki bazylii, będą listkami bukietu, na koniec układamy pomidorki które będą kwiatem. Radość obdarowanego bezcenna . A do tego jakie to jest pyszne ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sery Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować