pomidorki koktajlowe ( ilość wg uznania- zależy jak duży bukiet chcemy stworzyć)
cieniutki szczypiorek tyle gałązek ile pomidorków
kilka listków bazylii
10 dag białego sera twarogowego
8 kostek sera fety
łyżeczka prawdziwego masła
ulubione zioła do smaku, możemy też dać szczypiorek lub natkę pietruszki
Pomidorkowe tulipany nadziewane twarożkiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do twarożku dodajemy fetę, miękkie masło, wszystko dobrze ucieramy. Dodajemy ulubione zioła lub przyprawy- uważajmy z solą, ser feta jest słony.
Każdy pomidorek nacinamy do połowy z jednej strony na krzyż. Faszerujemy przygotowanym twarożkiem.
Na talerzu układamy cieniutki szczypiorek tak by utworzyły się gałązki tulipanów, listki bazylii, będą listkami bukietu, na koniec układamy pomidorki które będą kwiatem. Radość obdarowanego bezcenna . A do tego jakie to jest pyszne ;)
Komentarze