Pomidorki zapiekane w papryce z kulkami mozzarelli i bazyliowym pesto

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czas papryki. Połączenie z pomidorkami, mozzarella i pesto, naszym zdaniem udane.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże czerwone papryki
    oliwa z oliwek
    sól morska
    pieprz czarny
    12 pomidorków śliwkowych ( mogą być inne )
    3 ząbki czosnku
    1 opakowanie kulek mozzarelli
    4 łyżki świeżego pesto bazyliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pomidorki zapiekane w papryce z kulkami mozzarelli i bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorki zapiekane w papryce z kulkami mozzarelli i bazyliowym pesto 1. Papryki umyłem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż na pół. Usunąłem nasiona i białe błony. Natarłem wewnątrz i na zewnątrz oliwą, oprószyłem sola i pieprzem.
    Pomidorki skropiłem oliwą, obsypałem przyprawami, odstawiłem.
    Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Na blasze ułożyłem połówki papryki krawędziami w dół, obok umieściłem pomidorki. Zapiekałem ok. 15 minut. Papryka powinna być jędrna i nie do końca upieczona, a pomidorki lekko skarmelizowane.

    Pomidorki i czosnek podzieliłem na 4 części, włożyłem do miseczek z odwróconych papryk, do każdej dołożyłem po 3 kulki mozzarelli. Oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem oliwą, włożyłem z powrotem do piekarnika, zapiekałem, aż ser zaczął się topić. Wyjąłem, dodałem porcję pesto. Podałem od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Mozzarella Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować