Pomidorki z ricottą i zielonym pesto

0 (0 ocen)

Efektowna i bardzo smaczna przystawka.

Składniki:

  • 12 pomidorków koktajlowych, 12 zielonych oliwek, 2 łyżki serka ricotta, 2 łyżki zielonego pesto, bazylia do dekoracji.

Pomidorki z ricottą i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki ścinamy delikatnie z jednej strony, żeby się nie przewracały na talerzu i ładnie stały. Następnie ucinamy wierzch na wysokości 2/3 pomidorków. Wydrążamy nożem środek, pozbywając się miąższu ze środka. W miseczce mieszamy ricottę z pesto. Masą nadziewamy pomidorki. Na wierzch każdego kładziemy oliwkę. Ozdabiamy listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy