pomidorki z ricottą

0 (0 ocen)

słodziutkie pomidorki koktajlowe z nadzieniem z ricotty i parmezanu.

Składniki:

  • 250 g pomidorków koktajlowych
    150 g ricotty
    2 łyżki startego parmezanu
    łyżka uprażonych i posiekanych orzeszków piniowych
    kilka listków świeżej bazylii
    łyżka wiejskiej śmietany
    sól
    pieprz kolorowy

Pomidorki z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myjemy, zostawiamy szypułki, kroimy na pół.
  • 2. Ricottę, parmezan, orzeszki piniowe, posiekaną bazylię, śmietankę sól i pieprz mieszamy ze sobą. Masą smarujemy połówki pomidorków. Połówki składamy ze sobą. Układamy na półmisku. Gotowe.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy