Pomidorki z jabłkiem, oliwkami i czerwona cebulą

0 (0 ocen)

Pomidorki koktajlowe świetnie komponują się ze słodkim jabłkiem, słoną oliwką oraz pikantną czerwoną cebulką. Sałatka smaczna i zdrowa – w sam raz jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 350 g pomidorków koktajlowych
    2 nieduże jabłka (2 x 100 g)
    100 g oliwek zielonych drylowanych nadziewanych pastą paprykową
    1 większa czerwona cebula (100 g)
    2 łyżki posiekanej mięty
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 -2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pomidorki z jabłkiem, oliwkami i czerwona cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorki z jabłkiem, oliwkami i czerwona cebulą 1. Pomidorki i oliwki pokroić na połówki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka w kostkę, obraną cebulę posiekać. Składniki przełożyć do miski.
  • Pomidorki z jabłkiem, oliwkami i czerwona cebulą 2. Następnie dodać posiekane zioła, majonez i przyprawy do smaku. Całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować