Boczek parzony

  • wyświetlono: 377 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Najlepszy bo swojski,polecam każdemu kto ceni sobie naturalny smak i aromat.

23ewelina
  • 4 porcje
  • 100min
  • Łatwy

Składniki

1 kg boczku chudego
3 łyżki soli
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
przyprawa magi do smaku
2 litry wody

Sposób przygotowania przepisu:

Boczek parzony

  • 1. Boczek kroimy na 2 części.
    2.Do garnka wlewamy wodę i sól,mieszamy do rozpuszczenia.Dodajemy przyprawy,oraz czosnek pokrojony na cienkie plasterki.Do marynaty wkładamy boczek,odkładamy do lodówki na tydzień.
    3.Po tygodniu wyciągamy boczek z marynaty,w osobnym garnku zagotowujemy 2 litry wody,boczek parzymy 1,5 godziny na małym ogniu,nie gotujemy.

Porady

Idealny do pieczywa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekprzyprawy

Komentarze

Podobne przepisy

Parzona kiełbasa z golonki.

Dodane przez: weronika63

Parzona kiełbasa z golonki

Parzona kiełbasa z golonki w osłonce...

Kiełbasa grillowa, parzona.

Dodane przez: weronika63

Kiełbasa grillowa, parzona

Kiełbasa grillowa, parzona, łatwa...

Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.

Dodane przez: weronika63

Kiełbasa kanapkowa gruba parzona

Bardzo smaczna kiełbasa. Kiełbasa...

Szynka wieprzowa, parzona, wędzona.

Dodane przez: weronika63

Szynka wieprzowa, parzona, wędzona

Bardzo smaczna szynka. Parzona,...

Pieczony boczek na kanapki

Dodane przez: Joanna Kryla

Pieczony boczek na kanapki

Pyszny, mięciutki i pełen aromatów....

Boczek wieprzowy w słoiczku.

Dodane przez: weronika63

Boczek wieprzowy w słoiczku

Boczek wieprzowy bez skóry i żeber,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE