Pomidorki marynowane

4.49 (199 ocen)

  • 60 min

Większość warzyw nadaje się do marynowania, ale pomidorki marynowałam pierwszy raz. U mojej mamy w szklarence jak zwykle obficie obrodziły różnego rodzaju pomidory, w tym koktajlowe, dostałam więc dużą wyprawkę.

  • 60 min

Składniki:

  • • pomidorki koktajlowe
    Zalewa
    • 5 szklanek wody
    • 1 szklanki octu 10%
    • 5 łyżek cukru
    • 1/2 łyżki soli
    • ziele angielskie
    • liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidorki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Zagotować wodę z octem i przyprawami.
    • Umyte pomidorki włożyć do czystych słoików.
    • Zalać zalewą octową i zakręcić słoiki.
    • Słoiki włożyć do garnka z wodą, przełożyć ściereczkami aby nie dotykały się podczas gotowania.
    • Gotować 10 minut od czasu zawrzenia wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować