Pomidorki koktajlowe z łososiowym twarogiem

0 (0 ocen)

Efektowna , delikatna przystawka z faszerowanych pomidorków koktajlowych twarożkiem z wędzonym łososiem i szczypiorkiem.

Składniki:

  • 500g pomidorków koktajlowych
    250g chudego twarożku
    4 łyżki śmietany 18%
    150g wędzonego łososia
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    szczypta soli i pieprzu

    kolorowe patyczki/wykałaczki

Pomidorki koktajlowe z łososiowym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.
    1/2 opakowania łososia pokroić w małą kostkę , resztę porwać na małe kawałki.

  • 2. Twaróg pognieść widelcem ze śmietaną solą i pieprzem.
    Dodać pokrojonego w kostkę łososia oraz szczypiorek , wymieszać.
  • 3. Pomidorki faszerować twarogiem.
    Na wykałaczki nabijać po kawałku pozostałego łososia , wbijać w pomidorki.

Porady

Należy wybrać okrągłe pomidorki aby ustały na talerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy