Pomidorki koktajlowe w zalewie z selerem i czosnkiem

4.49 (168 ocen)

Mam dużo pomidorków koktajlowych w ogródku, więc musiałam coś z nimi zrobić

Składniki:

  • 1 kg pomidorków koktajlowych czerwonych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 gałązki selera
    zalewa:
    1 litr wody
    1 łyżka soli
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Pomidorki koktajlowe w zalewie z selerem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki umyć i oderwać ogonki.
    Do wody dodać sól i cukier, pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojony w plasterki czosnek.
    Do słoiczków włożyć pomidorki koktajlowe .
    Zalać zalewą i zakręcić słoiki.
    Następnie słoiki pasteryzować około 5 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pomidorki koktajlowe Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować