Pomidorki koktajlowe w sosie rosyjskim

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny dodatek do wędlin, pasztetów i sałatek:)

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag pomidorków koktajlowych
    100 ml oleju rzepakowego
    Ok. 5 łyżek przecieru pomidorowego
    2 łyżki miodu
    Cebula
    Kawałek imbiru
    Przyprawy (łyżeczka pieprzu, łyżeczka tymianku, szczypta soli)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Pomidorki koktajlowe w sosie rosyjskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki lekko nacinamy i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na minutę, delikatnie obieramy ze skórki. Cebulę i imbir drobno kroimy.
    .
  • 2. Miód podgrzewamy na małym ogniu i dokładnie mieszamy go z olejem, przecierem pomidorowym, przyprawami, cebulą oraz imbirem. Całość podgrzewamy ok 2-3 min, aż sos zgęstnieje. Zalewamy pomidorki, a gdy sos ostygnie odkładamy je do lodówki na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Miód Olej Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować