Pomarańczowy sernik na zimno z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy część biszkoptów, drugą część układamy dookoła brzegu. Ser miksujemy z cukrem pudrem. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody, gdy zaczną tężeć miksujemy z serem. Do masy serowej dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Z całej pomarańczy wyciskamy sok, którym lekko nasączamy znajdujące się na spodzie biszkopty.Gdy masa sernikowa zacznie tężeć wykładamy ją na biszkopty, na wierzchu układamy cząstki obranych mandarynek. Pozostałe galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gdy będą wystudzone i zaczną tężeć wylewamy na wierzch ciasta. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy nożem zanurzonym w ciepłej wodzie.
Porady
Sernik możemy oczywiście zrobić z dowolnymi owocami i dowolnymi galaretkami i samodzielnie upieczonym biszkoptem.
Komentarze