Pomarańczowy dip do sałaty

0 (0 ocen)

  • 7 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prostota...prostota..prostota..bodajże w powieści "Wyspa" Huxleya jest papuga która powtarza bohaterom te właśnie słowa. Warto mieć te slow na kartce w kuchni.

Naprawdę mnóstwo składników i wielogodzinny proces przygotowywania jest czymś co czasami bywa fajne, zabawne, jak ma się mnóstwo czasu i pieniędzy. Ale często lepiej, łatwiej i szybciej można równie dobry efekt uzyskać z kilku składników robiąc coś w kilka minut.

Do przygotowania dipu najlepiej uzyć majonezu własnej produkcji, ja robię majonez wegański na bazie aqua faby, bez problemu można znaleźć przepis w internecie, zrobienie takiego majonezu jest proste i szybki a smak i konsystencja przebijają większość gotowych majonezów ze sklepu. I roślinnych i jajecznych.

  • 7 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu własnej roboty
    2 łyżki jogurty sojowe
    sok z jednej pomarańczy (im słodsza tym lepsza)

Pomarańczowy dip do sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dip pomarańczowy 1. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie razem widelcem lub rózgą. I gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy