Pomarańczowy deser budyniowy

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Deser budyniowy w kilka chwil

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 18 biszkoptów bez cukru (mogą być również inne)
    1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
    1 szklanka mleka
    1-2 łyżki erytrolu lub cukru
    1/2 szklanki świeżo wyciskanego soku z pomarańczy+trochę do nasączenia biszkoptów
    1/3 łyżeczki agaru
    1/2 pomarańczy

Pomarańczowy deser budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser budyniowy 1. Na dno pojemnika wykładamy połowę namoczonych w soku biszkoptów. Budyń gotujemy z dodatkiem erytrolu i wykładamy na biszkopty. Na wierzch wykładamy pozostałe, również namoczone w soku biszkopty. Odstawiamy na bok.
    Sok pomarańczowy zagotowujemy z dodatkiem agaru, gotujemy przez chwilę, a następnie odstawiamy na ok. 10 minut.
    Na wierzch deseru układamy pokrojoną w kostkę pomarańcz i zalewamy galaretką. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy