Pomarańczowo-zielona

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W mojej kuchni nigdy nie wieje nudą.

Składniki:

  • ● po 2 wężowe ogórki, marchewki i szalotki
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    Sos: łyżka soku z cytryny
    ● 1/2 szkl. soku jabłkowego
    ● po szczypcie imbiru i cynamonu
    ● łyżka majonezu

Pomarańczowo-zielona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i obrane marchewki ścieramy osobno na tarce
    o dużych oczkach. Szalotki obieramy i kroimy w krążki. Na półmisku układamy na przemian marchewkę i ogórka.
  • 2. Składniki sosu mieszamy. Polewamy warzywa.
  • 3. Surówkę posypujemy natką. Układamy krążki cebuli.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy