Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomarańcza jest cennym źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B. Błonki są źródłem błonnika i flawonoidów, które wzmacniają działanie witaminy C.Natka pietruszki poprawia widzenie, zapobiega anemii oraz ma właściwości odtruwające organizm. Zawiera m.in: wapń, potas, żelazo, magnez.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    2 duże słodkie bezpestkowe pomarańcze
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka miodu
    łyżka soku z cytryny

Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze wyszorować i obrać ze skórki. Podzielić na cząstki. Natkę wypłukać i wrzucić wraz z pomarańczami do blendera. Dodać sok z cytryny i miód. Zmiksować. Przelać do szklaneczek i od razu wypijać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy