POMARAŃCZOWO CZEKOLADOWE MUFFINKI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jedne z najlepszych muffinek jakie do tej pory jadłam.

  • 35 min

Składniki:

  • na 12 porcji:
    - 30 dag mąki pszennej
    - 10 dag masła
    - 15 dag cukru
    - sok i skórka z 2 pomarańczy
    - ok. 150ml mleka
    - 1 tabliczka gorzkiej czekolady
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 jajko
    - szczypta soli
    - polewa deserowa
    - kolorowa posypka do dekoracji

Pomarańczowo czekoladowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy. Łączymy ze sobą w jednej misce składniki suche a w drugiej składniki mokre. Płynne przelewamy do suchych i krótko mieszamy. Dodajemy czekoladę i ponownie mieszamy. Nakładamy do papilotek do muffinków i pieczemy w blasze do muffinków 20 min w 200 stopniach C.

Porady

Smak pomarańczy będzie bardziej intensywny gdy dodamy opakowanie cukru waniliowego. Kolorową posypkę można zastąpić startą skórka z pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy