Pomarańczowe paluszki

  • wyświetlono: 670 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 0

Paluszki o pomarańczowym smaku pyszne i aromatyczne.

alaaa

Składniki


150 g masła
100 g margaryny
80 g cukru pudru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
320 g mąki pszennej
2 łyżki otartej skórki z pomarańczy
50 ml soku z pomarańczy
czekolada mleczna

Sposób przygotowania przepisu:

Pomarańczowe paluszki

  • 1. Miękkie masło, margarynę utrzeć, dodać cukier puder i pozostałe składniki,całość zagnieść i włożyć na 2 godz do lodówki. Odrywać po kawałku ,uformować rulon grubości około 1 cm(jeżeli będzie się ciasto kleić podsypać mąką) i kroić paluszki około 10 cm długie. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 - 12 minut aż paluszki zaczną się lekko rumienić. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ozdobić paluszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Paluszki czekoladowe

Dodane przez: PolskaGotuje

Paluszki czekoladowe

Aromatyczne ciastka, idealne na...

image-02qb4uy

Dodane przez: paolineczka

Pomarańczowy jogurtowiec

Coś dla miłośników pomarańczy....

Babka pomarańczowa

Dodane przez: Mniam1

Pomarańczowa babka

Prosta w przygotowaniu i niezwykle...

image-1wf93oa

Dodane przez: celkapatelka

Paluszki z makiem

Znakomita lekka przekąska

PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dodane przez: PolskaGotuje

PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Paluszkami z ciasta francuskiego,...

kostki ciasta

Dodane przez: Babcia Tereska

POMARAŃCZOWA DELICJA

Przepis mam od znajomej z NK. Była...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE