Pomarańczowa ambrozja smaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatka lekka i smaczna .

  • 20 min

Składniki:


  • 0,5 sałaty masłowej

    1 pomarańcza

    100 g marchewki

    1 łyżeczka sosu sałatkowego francuskiego

    2 łyżki całych migdałów prażonych solonych

Pomarańczowa ambrozja smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy ,suszymy i rwiemy na kawałki.
    Pomarańczę obieramy ze skóry ,kroimy na dwie części i kolejno na małe kawałki.
    Marchewkę obieramy i obieraczką do warzyw ścinamy cienkie plasterki.
    Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Polewamy nim sałatkę , mieszamy.
    Przed podaniem posypujemy migdałami prażonymi solonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy