Pomarańcze smażone w karmelu.

5 (173 ocen)

  • 5 min

Ten deser wymyśliła moja córka Paulinka,wyszło pysznie.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    1 łyżka masła lub margaryny
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Karmel

Pomarańcze smażone w karmelu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki.
  • Smażenie. 2. Na patelni stopić masło,dodać cukier,gdy cukier zacznie się rumienić,wrzucić cząstki pomarańczy.Smażyć chwilkę pomarańcze z obu stron,aż zaczną się rumienić.Należy uważać,żeby się nie rozpadły.
  • Gotowe danie. 3. Podajemy gorące polane karmelem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować